La Fira Pluja d’Art es celebra anualment a Sant Jordi Desvalls.
Durant un cap de setmana, diversos artistes i artesans, locals i convidats, mostren allò que més els apassiona a tothom que es vulgui apropar a la població.
El poble sencer es volca en la Fira, destinat-hi espais públics i privats per tal d’acollir les diverses actuacions musicals, teatre, circ, parades d’artesania, performances, exposicions pictóriques, escultures i molt més.
El concepte principal del logotip gira entorn a la pluja.
En aquest cas, el paraigües simbolitza la fira en si mateixa, mentre que les gotes prenen el paper de les diverses obres i artistes que hi participen.
La imatge resultant és molt pictórica i està carregada de simbolisme des del seu concepte, doncs el paraigües, que generalment ens serviria per protegir-nos de la pluja, és el generador de les gotes d’aigua, i alhora el seu empar.
Logotip principal
Diferents variacions del logotip
Per aquest projecte es dissenyen diversos cartells:
D’una banda els cartells promocionals de la fira (i adaptacions d’aquests per mitjans impresos) i d’altra banda els necessaris per cercar artistes i proveïdors dels diversos serveis que es requereix la fira.
El projecte inclu la creació d’alguns elements consumibles i merxandatge, com samarretes promocionals, que es poden adquirir a la Fira.
Per les acreditacions s’opta per un disseny coherent, però que faciliti la identificació ràpidament, ja que els accessos estan restringits en diferents graus segons l’acreditació de la que es disposi.
Emprant el mateix disseny com a base, amb l’ús de la tipografia i els colors corporatius, es creen les 4 variants.
Disseny de la samarreta oficial
Acreditacions
La xarxa social principal que emprea la Fira és instagram, tot i que se’n fa ús d’altres aplicacacions (com whatsapp) per fer-ne difusió.
Aprofitant el funcionament d’instagram, es dissenyen un seguit de posts i reels que explotin l’story-telling que es persegueix amb cada una de les publicacions.
Ets artista o artesà?
T’agraden les foodtrucks?
Concurs DJs
Airearte
La tipografia Ramona, del dissenyador Cristian Tournier, s’inspira en la famosa compositora de música folk argentina Mercedes Sosa.
Ramona té un estil orgànic artesanal amb contorns irregulars, el que la fa perfecta per a comunicacions càlides i acollidores.
Pel text principal del logotip s’ha triat la variant Bold de la font, que destaca pel seu gruix i llegibilitat.
Malgrat l’isotip de la marca el forma una il·lustració complexa en la qual hi ha presents molts colors
diferents, hi predominen unes tonalitats concretes, algunes també presents en el text que formen
l’imagotip complert.
Aquests colors en conjunt presenten un alt contrast, sigüent colors en gran mesura complementaris.
Les tonalitats principals triades evoquen el principi de la tardor, amb tons terrissos neutres, molt
vinculats també a la natura i el territori, situant a l’hora el lloc i el temps en el que la Fira es duu a terme (principis de tardor a una població rural).
També hi destaca aquesta tonalitat de blau present en la il·lustració, però sobretot en el text, que
serveix per enllaçar amb la idea de pluja, sense ser el típic blau cel o pastel empleat més habitualment
en la representació de l’aigua.